25 Kasım 2012 Pazar

Biscotti İtalyan Kurabiyesi


Biscotti İtalyan Kurabiyesi

Malzemeler

80 gr  oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
200 gr şeker
3 yumurta (1 yumurta akı kurabiyenin üzerine sürülecek)
250 gr damla çikolata
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
385 gr un

Yapılışı  Fırın 165 derecede ısıtılır.Oda sıcaklığındaki tereyağ ve toz şeker karıştırılır 3 adet yumurta tek tek  yedirilip kırılır vanilya kabartma tozu damla çikolata eklenerek un ilave edilir.Hamurun kıvamı cıvık olacaktır o yüzden tezgah bolca unlanıp hamur ikiye bölünecektir.Hamurun içine ellerini sokmadan alttan yavaşça rulo şekline getirilip ekmek şekli verilip yassılanır 2 parça bu şekilde yapılıp tepsiye konur üzeri tamamen kaplanacak şekilde yumurta akı sürülür ve bolca şeker serpilir. 165 derecelik ısınmış fırında 20 dakika pişirilir piştikten sonra  ekmek büyüklüğündeki kurabiye ekmek tahtasına alınıp düz bir bıçakla ekmek keser gibi dilimlenir.110 derecelik fırında ızgara teline koyularak 10-15 dakika arası tekrar pişirilir.
Öneri  İsteğinize göre sade yada kakaolu yapılıp içinde fındık badem eklenebilir.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder