25 Kasım 2012 Pazar

Cam Şekerli Kurabiye


Cam Şekerli Kurabiye

Malzemeler

125 gr margarin yada tereyağ
1,5 türk kahvesi fncanı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
20 adet renkli bonibon şeker
Aldığı kadar un


Yapılışı: Kurabiyeler kalıpla kesilir tekrar ortası istenilen şekilde küçük boy kalıpla yada şişe kapaklarıyla kesilerek açılır.Bakkalda ,marketlerde satılan bildiğiniz ,çocukluğunuzdan beri yediğiniz ,misafirlere ikram edilen ,şeffaf ,sert şekerlerden kullanıyoruz. Cam şekerler renklerine göre ayırarak iri iri kırılır. Metal havan bu iş için çok ideal... Kestiğimiz hamurların ortalarına açtığımız pencerelere ,kırdığımız şekerlerden farklı renklerde ve pencerenin dışına taşmayacak şekilde ikişer üçer parça yerleştiriyoruz.Tüm kurabiyeler için aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar üzerleri kızarmayacak şekilde pişiriyoruz. 

AFİYET OLSUN. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder