28 Kasım 2012 Çarşamba

Çikolatalı Makaron Kurabiyesi


Çikolatalı Makaron Kurabiyesi

Malzemeler

150 gr yumurta akı
60 gr toz şeker
20 gr kakao
150 gr toz badem
300 gr pudra şekeri

Kreması  120 gr bitter küvertür çikolata
120 ml süt

Yapılışı  Yumurta aklarını çırpmaya başlayın yavaş yavaş toz şekeri ekleyip kıvamlı bir hale gelene kadar çırpın.Ayrı bir kapta pudra şekeri,kakao ve toz bademi karıştırarak eleyin.Bir spatula yardımı ile malzemeyi karıştırın bu aşamada yumurta aklarını söndürmemeye çalışın.Makaron hamurunuzu ucunda yuvarlak duy bulunan sıkma torbasına koyup yağlı kağıda 3-4 cm çapında daireler şeklinde sıkın.Makaronların üzeri kuruyana kadar yarım saat bekletin 175 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin soğuduktan sonra soğumuş kremanızı iki makaron kurabiyesi arasına sürüp birleştirin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder