2 Aralık 2012 Pazar

Lokum (yöresel)

Lokum

Malzemeler

 1 yumurta
 2 su bardağı şeker
1.5 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı Tüm malzemeler karıştırılır hamurun kıvamı kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak olmalıdır. Hazırlanan hamuru, dikdörtgen bir tepsiye döküp elinizle yayıp düzeltin.175 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar kızartalım eğer çok kızarırsa sert olacaktır.Kızaran lolum fırından çıktıktan sonra ılınınca küçük kareler halinde dilimleyerek pudra şekeri dökün.

AFİYET OLSUN.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder