Malzemeler
1 kg süt /1/2 kg süt
5 tepeli yemek kaşığı un
8 tepeli yemek kaşığı şeker
1 paket labne peyniri
1 paket krema
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nescafe
4 yemek kaşığı portakal suyu
Hazır kakaolu yuvarlak kek
Yapılışı
1 kg sütün içine un,şeker ve yumurta eklenip ateşe koymadan önce iyice çırpılır daha sonra ateşte muhallebi kıvamında pişirilmeye başlanır içine labne peyniri ve krema eklenerek biraz daha pişirilir.İkiye ayrılmış olan hazır kakaolu kekin birine 1 su bardağı sütün içine 1 yemek kaşığı nescafe ve 2 yemek kaşığı portakal suyu eklenerek kekin üzerine muntazam olarak dökülür kekin diğer yarısınada aynı işlem yapılır.Tencerenin içine ıslatılmış kekin yarısı yerleştirilir üstüne muhallebi ilave edilip diğer yarısınada aynı işlem yapılıp en üstüne bolca kakao elenip 1 gün buzdolabında dinlendirildikten sonra kaşıkla tabaklara koyulduktan sonra servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder