Tavuklu Hardallı Muffin
Malzemeler
5 yumurta
135 gr oda sıcaklığında tereyağ
55 gr hardal
Yarım demet maydonoz
110 gr kaşar peyniri
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
20 gr labne peyniri
Bir tutam taze nane
220 gr un
1 paket kabartma tozu
Tuz,karabiber,köri
Yapılışı
Fırın 165 derecede ısıtılır oda sıcaklığındaki tereyağ blenderdan geçirilir 5 yumurta tek tek eklenirdaha sonra un,hardal,köri,tuz,karabiber,kabartma tozu,labne peyniri eklenir karıştırılır en son maydonoz,kaşar peyniri ve tavuklar eklenip muffin kablarına 1 yemek kaşığı dolusu koyulup kek kıvamında pişirilir.İsteğe göre piştikten sonra üstüne kürdana geçirilmiş çeri domates ve salatalıkla servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder