7 Aralık 2012 Cuma

Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı

Malzemeler

 5 yumurta
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı un
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket margarin
Bir tutam tuz



Şerbeti

4.5 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su

Yapılışı

Su,margarin ve bir tutam tuz kaynatılır daha sonra un,irmik ve nişasta ilave edilip pişirilir hamur ılınınca yumurtalar tek tek kırılır ve şerbetten 1 yemek kaşığı ilave edilip iyice karıştırılıp krema şırıngasına koyulup kızgın yağda kızartılır.Kızartıldıktan sonra şerbet dolu buyuk tencerenin içine atılıp bir süre bekletilip servis yapılır.

AFİYET OLSUN. 

 

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder