500 gr tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet taze yeşil biber
2 adet taze kırmızı biber
2 adet jülyen doğranmış havuç
2 adet jülyen doğranmış kabak
1 paket( 200 gr ) krema
2 tatllı kaşığı köri
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Zeytinyağında küp küp doğranmış soğan, sarımsak jülyen doğranmış yeşil biber,kırmızı biber,kabak ve havuç sebzeler yumuşayıncaya kadar tuz ilave edilerek sotelenir.Ayrı bir yerde yine az zeytinyağında küp küp doğranmış tavuk gögsü kızarana kadar sotelenir içine karabiber,kekik,tuz ve pul biber ilave edilerek sotelemiş olduğumuz sebzelere eklenir.Krema bir tencerede ısıtılır içine 2 tatlı kaşığı köri eklenerek iyice krema ile özdeşleştirildikten sonra sebze ve tavuk karışımına ilave edilerek sıcak olarak servis yapılır.
Garnitür
2 adet rendelenmiş patates bol yağda kızartılır.
Izgara domates ve taze yeşil biber
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder