10 Mayıs 2014 Cumartesi

Kıbrıs Tatlısı

 
Kıbrıs Tatlısı
 
Malzemeler
 
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu(başak marka)
1 çay bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı sıvı yağ
 
Şerbeti
 
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 dilim limon
 
Kreması
 
1 litre süt
5 yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
 
Yapılışı
 
Kek malzemeleri karıştırılıp, 150 derece de üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Şerbeti de yapılır, şerbetin 15 dk. kaynatılması yeterlidir.Kremanın, krem şanti hariç tüm malzemeleri eklenir pişirilip ılındıktan sonra 1 paket krem şanti ilave edilerek mikserle çırpılır.Pişen keki ılık şerbeti soğuk olmalıdır.Kek şerbeti çektikten sonra üzerine kreması dölülüp bolca Hindistan cevizi ile üzeri kapatılır.İsteğe göre her dilimin üzeri entep fıstığı ile süslenir.1 gün buzdolabında bekletilmesi kıvamı bakımından daha güzel olacaktır.
 
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder