9 Mayıs 2014 Cuma

Mantar Soslu Baharatlı Tavuk

Mantar Soslu Baratlı Tavuk
 
Tavuk Sosu
 
500 gr tavuk
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım Limon suyu
3-4 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1-2 çay kaşığı tuz
2-3 yaprak defne yaprağı
3 yemek kaşığı zeytinyağ
 
Mantar Sosu
 
400 gr mantar
1 orta boy soğan
1-2 diş sarımsak
100 gr krema
150 gr süt
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı soya sosu
Muskat rendesi(çay kaşığının ucuyla)
1 çay kaşığı kekik
1 avuç kıyılmış maydonoz
2  yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz-Karabiber
 
Hazırlanışı
 
Tavuk sosunun tüm malzemeleri bir tencere de karıştırılıp üstüne de istediğiniz tavuk çeşidi eklenip bir güzel harmanlanır.Eğer vaktiniz varsa kapalı bir tencere de buzdolabında 7-8 saat bekletin.Bu Sos, barbekü,fırın,tava,dündüklü tencerede pişirmek için uygundur.Ben poşet içerisinde fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.Ayrı bir yerde tavaya zeytinyağını koyup ısıtın üzerine ince doğranmış mantarları ekleyip kavurun.Yemeklik doğradığınız soğanı,sarımsağı da tavaya ekleyip suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dk. pişirin ve kremayı ekleyin.Küçük bir kasede soğuk süte unu ilave edip karıştırın ve bu karışımı da tavaya ekleyin hardalı da ekleyin.Sos kaynamaya başlayınca kıvamı koyulaşacaktır bu sırada muskat rendesini ve soya sosunu da ekleyin.tuz,karabiber,kekik ilave ettikten sonra tavadan alın ve maydonozu ekleyerek karıştırın.Fırında pişirmiş olduğunuz tavukları ister sosun içine atıp bulamç yapın isterseniz de benim yaptığım gibi servis tabaklarına tavukları koyup üzerine sosdan dökün.
 
AFİYET OLSUN.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder