Malzemeler
400 GR Buğday
1 büyük
çay bardağı pirinç
Süslemesi için
1 büyük çay bardağı nohut
1 büyük çay bardağı fasulye
1200 gr şeker
25 adet karanfil
Kuru Kayısı
Kuru Üzüm
Kuru İncir
Aldığı kadar su
1 büyük çay bardağı fasulye
1200 gr şeker
25 adet karanfil
Kuru Kayısı
Kuru Üzüm
Kuru İncir
Aldığı kadar su
Süslemesi için
Toz Tarçın
Susam
Hindistan Cevizi
Kuş Üzümü
İri kıyılmış ceviz
Nar taneleri
Badem
Yapılışı Buğdayı, kuru
fasulyeyi,nohutu ve pirinci ayrı ayrı kaselere koyup yapacagımız günün bir gün
öncesinden üzerlerine su ekleyip 1 gece suda bekletiyoruz ertesi gün ilk
olarak buğdayın üzerine bayağı su ekleyerek düdüklü tencerede 30 dakika kaynatıyoruz
daha sonra ayrı kaplarda nohut ve fasulyeyi haşlıyoruz diğer yandan ayrı ayrı
kuru meyvaları(üzüm,kayısı,incir) 2 yemek kaşığı şekerle haşlıyoruz.İlk olarak
haşladığımız buğdayın suyunu dökmeden üzerine 1 çay bardağı suda beklettiğimiz
pirinci ekliyoruz ardından fasulyeleri, nohutları ve karanflleri eklereyek devamlı karştırmak üzere yarım saat
kaynatıyoruz (bu arada devamlı kaynamış suyumuz yanımızda olmalı )katılaşmaya
başladığında devamlı kaynamış suyunu ekliyoruz istediğimiz kıvama geldiğinde şekerini
ekleyip haşlamış olduğumuz kuru meyvalarını da ekliyoruz, bir süre tekrar kaynatıyoruz muhtemelen
kıvamı koyulaşmış olacaktır su ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra
sıcak olarak kaselere alıyoruz ben alüminyum kaselere ekledim yaklaşık 3 kepçe
alıyor tüm kaseleri doldurduktan sonra
mutlaka soğumasını bekliyoruz üstü kaymak tutunca süslemesi için
tarifdeki sırayı takip ediyoruz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder