16 Aralık 2012 Pazar

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

Malzemeler

3 adet ayva
2 su bardağı su
12 yemek kaşığı şeker
150 ml vişne suyu
Ayva çekirdekleri
Kaymak yada krem şanti




 Yapılışı

Ayvalar soyulur ikiye kesilir ve ortalarından çekirdekleri çıkacak şekilde oyulur ayvaları soyduktan sonra kararmaması için mutlaka limonla ovmalıyız.Tencereye 2 su bardağı sıcak su ve vişne suyunu ekleyip(vişne suyunu koymamızın sebebi bazı ayvaların çekirdekleri ayvayı kırmızılaştırmıyor yada çekirdekleri yeterli miktarda olmuyor) soymuş olduğumuz ayvaları tencereye yerleştiriyoruz ayıklamış olduğumuz çekirdekleri de tencerinin içine atıyoruz ve her ayva parçasının üzerine dolu dolu 2 yemek kaşığı şeker döküp tencerinin kapağı kapalı şekilde ilk önce harlı ateşte köpürene kadar pişirip daha sonra ocagın altını kısıp kısık ateşte ayvalar pişinceye kadar pişiriyoruz.Ayvalar soğuduktan sonra bir tabağa alıp suyundan biraz üstlerine döküp koyu kıvamlı krem şanti yada kaymakla servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder