Ayvalı Turta
Malzemeler
Yarım paket margarin
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 paket vanilya
3 su bardağından biraz fazla un
İçi
2 büyük adet rendelenmiş ayva
Yarım çay bardağından biraz fazla şeker
Yarım su bardağından fazla kıyılmış ceviz
1 avuç kadar kuru üzüm
1.5 tepeli kaşığı tarçın
Yapılışı
Margarin, buzdolabından soğuk olarak çıkarılmış ve küp küp doğranmış olarak ve diğer malzemelerle karıştılıp turta hamuru elde edilir.Hazırladığımız hamurdan avuç büyüklüğünde bir topak streç filme sarılıp derin dondurucuda dondurulur daha sonra turtanın üzerine rendelemek için .Kulak memesindeki turta hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra unlu tezgahta merdane yardımıyla açılıp yağlı turta kalıbının tabanına serilip çatalla üç beş delik açılır.Daha sonra hazırladığımız ve soğuttumuz iç malzeme( ayvalar sularını salıp çektirilir ve en son kuru üzümle ceviz eklenir) turta tabanının üzerine serilir. Derin dondurucuda beklettiğimiz hamur parçası iç malzemenin üzerine rendelenir ve 175 derece sıcaklıktaki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder