Malzemeler
1 kutu dondurulmuş frambuaz
5 yumurta
5 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gr bitter çikolata(benmari eritilmiş)
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Ara Krema
1 litre süt
1 paket labne peyniri
1 paket krema
40 gr beyaz çikolata
8 tepeli kaşık pirinç unu
8 tepeli kaşık şeker
2 yumurta sarısı
Kaplama Krema
1 paket kakaolu krem şanti
1.5 çay bardağı süt
Çikolatalı Ganaj
1 paket krema
120 gr bitter çikolata
Yapılışı
Pandispanya keki yapılır ve kek soğuduktan sonra iki kat yada üç kat kesilir(ben üç kat kestim)kekler çok ıslanmayacak şekilde sütle nemlendirilir.Ara kreması yapılıp soğuduktan sonra mikserde çırpılıp ara katlara muntazam olarak sürülüp, frambuazlar bolca yerleştirilir.En üst katı hariç tüm katlar için aynı işlemler yapılıp, kaplaması için önceden hazırlanmış soğutulmuş kakaolu krem şanti ile muntazam olarak kaplanır.En son benmari şeklinde hazırladığımız çikolata pastanın en üstüne tepeden akıtmak şartıyla muntazam olarak dökülüp frambuazlarla süslenir.YARIŞMA PASTAMDIR.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder