Malzemeler
Yumurta(adedi isteğe göre)
Tereyağ
200 gr mantar
2 büyük boy taze kırmızı biber
100 gr kaşar peyniri
Pul biber,kekik,tuz
Yapılışı Bir miktar tereyağ tavada eritildikten sonra doğranmış mantarlar ve jülyen doğranmış taze kırmızı biberler yağda sotelenir.Sotelenen sebezeler fırına dayanaklı kiremit kablara paylaştırılır üzerine küp küp doğranmış bol miktarda kaşarlar eklenir her bir kaba bir yumurta kırılıp üzerine pul biber tuz ve kekiği eklenir.Ayrı bir yerde tencerinin içine bir miktar su koyulup kaynatılır.Kaynayınca,ısıya dayanıklı kase tencerenin ortasına yerleştirilip kapağı kapatılıp bir süre
pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder