Çikolatalı Truffle
Malzemeler
240 ml krema
500 gr sütlü ve bitter kuvertür çikolata
Kaplama sosu
200 gr bitter kuvertür çikolata
Süsleme
Kakao,hindistan cevizi,fındık,antep fıstığı
Yapılışı Kremayı bir tencerede orta ateşte kaynatın ufak parçalar halinde doğramış olduğumuz bitter ve sütlü kuvertür çikolatayı ilave edin ve tamamen eriyene kadar karıştırarak ganajı oluşturun.Derin dondurucuda donana kadar bekletin daha sonra bıçak yardımı ile eşit parçalara bölün her parçayı avucunuzda yuvarlayın.Ayrı bir yerde benmari şeklinde hazırlamış olduğumuz kaplama sosunu hazırlayıp daha önceden yuvarladığımız topları çikolata sosuna batırıp çatal yardımı ile yağlı kagıtlara alalım daha sonra isteğe göre kakao,hindistan cevizi yada fındıkla dekor verelim.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder