2 Aralık 2012 Pazar

Profiterol

Profiterol

Malzemeler

1 su bardağı su
125 gr margarin yada tereyağ
1 su bardağı un
3 yumurta

İç Kreması

Yarım kg süt
5 yemek kaşığı pirinç unu 4 un karışımı
1.5 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya

Üst Çikolata Sosu

2 paket çikolata sosu

Yapılışı 1 Su Bardağı su 125 gr margarin yada tereyağı ile birlikte bir tencerede kaynatılır üzerine 1 su bardağı un eklenir 1-2 dakika karıştırılır macun gibi olduğunda 15 dakika soğuması için bekletilir farklı bir kaba aktararak tek tek 3 yumurta kırılır ve hamura iyice yedirilir, bir hamur şırıngası yada kaşık yardımıyla yuvarlak şekiller verilerek birbirine yapışmayacak şekilde tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir ve pişme esnasında asla fırın kapağı açılmayıp soğuyana kadar da fırından cıkarılmamalıdır aksi takdırde hamurlar söner .

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder