Malzemeler
1 kg süt
1 büyük çay bardağı pirinç
1.5 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Yapılışı 3 çay bardağı su ile pirinç pilav gibi pişirilir üzerine kaynamış süt ilave edilip orta ateşte kıvamını alıncaya kadar karştırılır en sonda şekeri ilave edilip bir taşım daha kaynatılır sıcak sıcak kaselere dökülür.İsteğe göre su dolu fırın tepsisine kaseler dizilip, fırın 200 dereceye getirilip sadece fırının ust ızgarası yakılıp sütlaçların uzeri kızarıncaya kadar fırınlanır hepsi aynı anda kızarmadığı için ustu kızaran yanmaması ıcın hemen alınır.
AFİYET OLSUN
Yapılışı 3 çay bardağı su ile pirinç pilav gibi pişirilir üzerine kaynamış süt ilave edilip orta ateşte kıvamını alıncaya kadar karştırılır en sonda şekeri ilave edilip bir taşım daha kaynatılır sıcak sıcak kaselere dökülür.İsteğe göre su dolu fırın tepsisine kaseler dizilip, fırın 200 dereceye getirilip sadece fırının ust ızgarası yakılıp sütlaçların uzeri kızarıncaya kadar fırınlanır hepsi aynı anda kızarmadığı için ustu kızaran yanmaması ıcın hemen alınır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder