3 Aralık 2012 Pazartesi

İncir Telemesi

İncir Telemesi

Malzemeler

1 litre süt
15 adet kuru incir
Yarım su bardağından daha az şeker
2 yemek kaşığı pirinç unu

Yapılışı 1 litre süt ısıtılır, kaynamaya gelmeden içine şekeri ve pirinç unu ilave edilip ocağın altı kapatılır. 15 adet sıcak suda bekletilmiş ve yumuşatılmış incir ısıttıgımız sütten bir kepçe ilave edilerek rondadan geçirirlir püre haline getirdiğimiz incirler sütün içine ilave edlip  bir süre karıştırılır ve sıcak olarak kaselere paylaştırıldıktan sonra yoğurt gibi 3-4 saat mayalandırılır.Kaselerin üzerine bir tepsi kapatmanız yeterli olur.Mayalama işleminden sonra buzdolabında soğutulup servis yapılır.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder