Malzemeler
1 adet büyük baş soğan
2 diş sarımsak
1 adet taze kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
1 demet kara lahana
1 kahve fincanı pirinç
2 kahve fincanı kırık buğday
2 kahve fincanı taze barbunya
3 yemek kaşığı mısır unu
9 su bardağı su
Pul biber,tuz
Yapılışı
Çorbamızı, her zamanki gibi zamandan tasarruf etmek için düdüklü tencere de yapıyoruz.Tencereye bir miktar zeytinyağ ekleyip soğan,sarımsak ve taze kırmızı biberi pembeleşinceye kadar kavrup salçasını tuzunu ekleriz.Ayrı bir yerde kara lahananın ortaki kalın damarlı yerlerini ve saplarını kesip yapraklarını marul doğrar gibi ince ince doğrayıp tencereye ekleriz ardından pirinç,bugday ve barbunyayı ekleyip kaynaymış suyunuda ilave ettikten sonra düdüklü tencere kaynamaya başladığında kısık ateşte yarım saat pişirip mısır ununu ve pul biberinide ekledikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yaparız.
Not İsteğe göre çorbaya kıyma da ekleyebilirsiniz.Et suyu koyarsanız daha lezzetli olacaktır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder