2 Ocak 2013 Çarşamba

Balkabağı Çorbası

Balkabağı Çorbası

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağ
400 gr balkabağı
2 su bardağı su
Yarım çay bardağından biraz fazla süt
1.5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı balsamik sirke



 Üzeri için

1 yemelk kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
100 gr çok küçük küp halinde doğranmış balkabağı
1 küçük baş soğan
100 gr çok minik doğranmış mantar
Frenk soğanı
Tuz,karabiber

Yapılışı


Tencereye tereyağ,su ve doğranmış balkağı eklenir.Balkabağı yumuşayıncaya kadar kaynatılır ve blender ile püre haline getirilerek tuz,karabiber,balsamik sirke ve süt eklenerek bir taşım daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.Ayrı bir yerde tereyağ ve zeytinyağı karışımında çok minik küpler halinde doğradığımız kabaklar sotelenir ve daha sonra soğan ve mantarlar da eklendikten sonra tuzu ve karabiberi eklenerek pişinceye kadar kavrulur..Servis için; çorba kaselere servis edilir üzerine sotelediğimiz sebzeler bir yemek kaşığı kadar serpiştirilip frenk soğanı ile süslenir.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder