22 Aralık 2012 Cumartesi

Köfteli Un Çorbası

Köfteli Un Çorbası

Malzemeler

1 baş kuru soğan
5-6 diş sarımsak
1 adet taze yeşil biber
1 adet taze kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
6 su bardağı su
1 su bardağı ev eriştesi 
200 gr kıyma
1.5 su bardağı yoğurt
Tuz,karabiber,pul biber
1 avuç kuru nane
Maydonoz

Yapılışı


Sıvı yağda kuru soğan,taze yeşil biber ve taze kırmızı biber,salça(çok ince doğranarcak) pembeleşinceye kadar kavrulup pul biber ve tuzuda eklenip suyu ileve edilir.Ayrı bir yerde yaptığımız kıyma ,karabiber ve tuz karışımı olan harcımız iyice yoğrulup fındık büyüklüğünde köfteler yapılır ve köftelerin üzerini geçecek kadar suda haşlanır ve suyunu eklediğimiz çorba tenceremize aktarılıp sarımsakların yarısı rendelenip suya eklenir eriştelerde ilave edilip erişteler yumuşayana kadar pişirilir.Yoğurt sulandırılarak sarımsağı eklenip çorbaya eklenir ardından bol nane ve maydonozda eklenerek sıcak olarak serviz yapılır.

Not:Çorba pişirildikten sonra tüketilmelidir erişteden dolayı daha sonra katılaşmaktadır.

AFİYET OLSUN.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder