21 Aralık 2012 Cuma

Erzincan Yarma Çorbası

Erzincan Yarma Çorbası

Malzemeler

1 adet kuru soğan,3 diş sarımsak
1 adet domates,salça
1 dolu kepçe yarma(kırık buğday)
2 litre su (yarısı tavuk suyu)
1 avuç doğranmış taze fasulye
1 avuç taze barbunya
2 su bardağı yoğurt(sulandırılacak)
Kuru nane,dereotu,maydonoz,taze soğan
Tuz,pul biber

Yapılışı


Çorbamız düdüklü tencerede yapılırsa hem zamandan tasarruf yapmış oluruz hemde daha pratik olacaktır.Tencereye bir miktar zeytinyağı ve tereyağ koyup soğan ve sarımsaklarla pembeleşinceye kadar kavrulur diğer yandan pul biber, salça ve rendelenmiş domatesi eklenip biraz daha kavrulduktan sonra 2 litre tavuk suyu+sıcak su ilave edilir. 1 kepçe dolusu yarmayı ekleyip tuz,taze fasulye ve barbunyayı da koyduktan sonra düdüklü tencerede 35 dk. pişirilir.(düdüklü tencere kaynamaya başladığında  altı kısılıp 35 dk.daha pişirilecek)Çorbamız piştikten sonra 2 su bardağı yoğurt suyla inceltilip çorbaya ilave edilip bol kuru nane çok ince kıyılmış maydonoz,taze soğan ve dereotu eklenip kızdırılmış tereyağda pul biber kavrularak çorba kaselerine aktarıldığında üzerine gezdirilir.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder