17 Aralık 2012 Pazartesi

Köstebek Pasta

Köstebek Pasta 

Malzemeler

1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta(akı ve sarısı 15 dk. ayrı ayrı çırpılacak)
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 tepeli yemek kaığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un




Krema

3.5 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
Çeyrek paket margarin
1 paket vanilya
1 paket krema
1 su bardağı un

Üstü İçin

1 paket çikolata sosu,hindistan cevizi

Yapılışı

Kekin hamuru için, yumurtaların akları ve sarıları ayrı ayrı 15 dk. mikser da  çırpılır daha sonra üzerine şeker ve sıvı yağı eklenerek ayrı bir kapta un,kabartma tozu,vanilya ve kakao karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edilip yuvarlak kalıba dökülür 175 derecede ki sıcak fırında kapağı hiç açılmadan pişirilir.Pişen kek ikiye kesilir kekin sığacagı yuvarlak buyuk bir kaseye yada ben çelik makarna süzgecinin içinde yapıyorum şekli çok güzel oluyor .Süzgecin içine kesilen kekin bir yarısını yerleştirip pişirilen kremayı(kremayı pişirdikten sonra çeyrek paket margarinle mikserde çırpalım) ortasına döküp kekin diğer yarısınıda üstüne kapalım 3-4 saat bu şeklide bekletip daha sonra büyük bir kek tabağına ters çevirip üzerine çikolata sosunu döküp hindistan cevizi ile süslenir.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder