Mantarlı Sebzeli Gül Börek
Malzemeler
4 adet hazır yufka
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
İç Harcı
300 gr doğranmış mantar
1 büyük baş doğranmış soğan
250 gr lor peyniri
2 büyük adet küp olarak doğranmış taze kırmızı biber
2 adet küp olarak doğranmış taze yeşil biber
Yarım demet taze soğan
1 demet doğranmış maydonoz
1 adet rendelenmiş havuç
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı Yufkalar ikiye bölünür.Hazırlamış olduğumuz süt,yumurta ve sıvı yağdan oluşan sos bir yumurta fırçasıyla yufkalara muntazam olarak sürülür daha sonra iç harçda ki tüm malzemeler hazırlanıp karıştırılıp bir kaşık yardımıyla yufkanın ucuna bir sıra yerleştirilip, rulo yapılıp gül şekli verilerek tepsiye yerleştirilir.Tüm yufkalara bu işlem yapıldıktan sonra kalan sos böreklerin üzerine dökülüp en üstüne susam ,çörek otu veya mavi haşhaş serpilir.175 derecedeki sıcak fırına verilip üstü iyice kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder