15 Aralık 2012 Cumartesi

Paçanga Böreği

Paçanga Böreği

Malzemeler

2 adet yufka
200 gr çemensiz pastırma
200 gr kaşar peyniri
2  adet taze yeşil biber
Maydonoz
Sıvı yağ

Yapılışı

Bir adet yufka dörde bölünür. Pastırmaları ve biberleri jülyen şekilde keselim.Kaşarıda isteğe göre rendede yapabiliriz yada minik minik doğrayadabiliriz. Pastırma,  ve biberleri az yağda sote edelim. İç malzememiz soğuduktan sonra kaşarları ve ince ince doğradığımız maydanozları ekleyelim. Elde ettiğimiz üçgen yufkaların üzerini hafif su ve yağla ıslatalım.(Yufkaların piştikten sonra kurumamamsı için) Islattığımız yufkaların İçine hazırladığımız pastırmalı sostan koyup sigara böreğine göre biraz daha gevşek saralım. Hepsini sardıktan sonra teflon tavaya yağ koyup iyice kızdıralım. Yufkalarımızı kızan yağın içine koyup arkalı önlü 2 dakika pişirelim.Sıcak servis yapalım.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder