Malzemeler
1 kg doğranmış şeftali
1 kğ şeker
1 çay kaşığı tereyağ
Leblebi büyüklüğünde limon tuzu
Yapılışı
Derin bir tencereye şeftaliler konur üzerine şeker ilave edlip akşamdan sabaha
bekletilir.Beklemiş olan şeftaliler sulanacaktır.Tencere ocağa koyulup 1
çay kaşığı tereyağ eklenip kaynamaya başlayınca limon tuzu ilave edilip
15 dk. daha pişirilip ocağın altı kapatılır.Köpükler oluşmuşsa köpükleri
temizlenir.Pişen şeftali reçelini bir tepsiye döküp üzerini tülle örteriz
ve iki gün güneşde bekletiriz.En sağlıklısı güneşde bekletilmesidir.
Püf noktaları Reçel pişirilirken kesinlikle metal kaşık değdirilmeyecektir ve şeftalilerin ezilmemesi için fazla karıştırılmayacaktır.Tereyağ koyulmasının sebebi reçeliniz köpürmeyecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder