15 Aralık 2012 Cumartesi

Vişne Reçeli

Vişne Reçeli

Malzemeler

1 kg çekirdekleri çıkarılmış vişne
1 kğ şeker
1 çay kaşığı tereyağ
Leblebi büyüklüğünde limon tuzu

Yapılışı


Derin bir tencereye vişneler konur üzerine şeker ilave edilip akşamdan sabaha bekletilir.Beklemiş olan vişneler sulanacaktır.Tencere ocağa koyulup 1 çay kaşığı tereyağ eklenip kaynamaya başlayınca limon tuzu ilave edilip 15 dk. daha pişirilip ocağın altı kapatılır.Köpükler oluşmuşsa köpükleri temizlenir.Pişen vişne reçelini bir tepsiye döküp üzerini tülle örteriz ve iki gün güneşde bekletiriz.En sağlıklısı güneşde bekletilmesidir.

Püf noktaları Reçel pişirilirken kesinlikle metal kaşık değdirilmeyecektir.Tereyağ koyulmasının sebebi reçeliniz köpürmeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder