26 Aralık 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Terbiyeli Kereviz

Zeytinyağlı Terbiyeli Kereviz

Malzemeler

1 büyük baş soğan
3 diş sarımsak
2 adet büyük boy kereviz
1 adet patates
1 adet havuç
1 adetyumurta sarısı
1 adet limon suyu
2 su bardağı su
Tuz


Yapılışı


Zeytinyağında soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur.Tuzu ve kaynar suyuda ilave edilip,(suyu az gelirse isteğinize göre ek yapılabilir)diğer yandan küp küp doğranmış havuç,patates ve kerevizler de eklenip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir ayrı bir yerde yumurta sarıısı ile limon suyu çırpılıp yemeğe eklenir bir taşım daha kaynatıltıktan sonra sıcak olarak servis yapılır.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder