Malzemeler
1 kg topan patlıcan
4 yemek kaşığı un
750 gr domates
7-8 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
200 gr ceviz
Tuz,Zeytinyağı
Yapılışı
Patlıcanları yuvarlak olarak keselim.Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartalım.Isıya dayanıklı bir fırın kabına dizdikten sonra ayrı bir yerde domatesleri rendeleyelim sarımsakları soyup iyice ezelim.Unu ayrı yerde zeytinyagında kavurup içine sarımsak, domates ve tuzu ekleyelim pürüzsüz ve koyu kıvama gelince sirke ve dövülmüş cevizleri ilave edelim.Hazırladığımız sosu patlıcanların üzerine dökerek,en üstü kızarıp kesilecek kıvama ulaşıncaya kadar pişirelimSoğuyunca dilimler halinde keserek isteğe göre sarımsaklı yoğurtla süsleyerek servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder