4 Ocak 2013 Cuma

Balkabaklı Kremalı Cup

Balkabaklı Kremalı Cup

Malzemeler

Dilimlenmiş kakaolu kek
850 gr dilimlenmiş balkabağı
1.5 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı su
Ceviz





Krema

1 litre süt
5 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket labne peyniri (200 gr)
Yarım paket krema(100 ml)
1 paket vanilya

Yapılışı

Kaselerin en altına bir dilim kakaolu kek çatal yardımyla bastırılarak yerleştirilir. Kek ılıtılmış şekerli sütle ıslatılır.Kekin üstüne yeterli miktarda krema eklenir. Kremanın üstüne yapmış olduğumuz kabak tatlısı(tatlılar kısmından kabak tatlısı tarifine bakınız) bir çatal yardımıyla ezilip 2 yemek kaşığı kadar ilave edilip cevizle süslenir.

AFİYET OLSUN.


2 yorum:

  1. Arzu hanım, tarifinizle eşime sürpriz yaptım, çok nefis oldu. Sayenizde eşimi kendime bir kez daha aşık ettim. Tariflerinizin devamını sabırsızlıkla bekliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Yıllardır farklı tatlılarda bu Krema tarifini kullanıyorum. Herkes bayılıyor. Emeğinize sağlık ❤️

    YanıtlaSil