10 Ocak 2013 Perşembe

Muhallebili Kadayıf Cup

Muhallebili Kadayıf  Cup

Malzemeler

300 gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı ceviz

Krema

1 kğ süt
4 tepeli yemek kaşığı pirinç unu
3 tepeli yemek kaşığı nişasta
2 türk kahve fincanı şeker
1 yumurta
1 paket krema
1 paket vanilya
3-4 parça damla sakızı

Yapılışı

Kadayıf mutlaka bir gün önceden derin dondurucuda dondurulmalı.Bir tencerede tereyağ, şeker ve bıçakla doğradığımız kadayıf kızarana kadar kavrulur ocaktan inmesine yakın rondodan geçirdiğimiz cevizde eklenip biraz daha kavrulduktan sonra soğumaya bırakılır.Ayrı bir yerde kreması yapılır isteğe göre damla sakızı eklenir eğer size kıvamı cıvık gelirse göz kararı katılaşana kadar tekrar pirinç unu ilave edilir.Koyu kıvamlı kremamız soğuktan sonra blendar dan geçirilirek pürüzsüz bir kıvam elde edilir.Vermiş olduğum tarifi ister cup da ister dikdörtgen bir tepside yapabilirsiniz.Kavrulmuş olan kadayıf  kabımızın en altına döşenir üstüne kremamız eklenip üstü tekrar kadayıfla kapatılıp buzdolabında soğuduktan sonra servis yapılır.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder