18 Şubat 2013 Pazartesi

Krem Şantili Poğaça

Krem Şantili Poğaça

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı şeker
200 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1  adet yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket toz krem şanti
1 paket kabartma tozu
6 su bardağı un 

İç Harcı

250 gr rendelenmiş köy peyniri yada lor
Yarım demet ince kıyılmış maydonoz

Üzeri İçin

1 adet yumurta akı
Çörek otu,susam

Yapılışı


Isttığımız ılık sütün içine 1 yemek kaşığı kuru maya ve 1 çay kaşığı şekeri karıştırıp 10 dakika kabarmasını bekleyelim.Hamur yoğuracağımız kaba önce oda sıcaklığındaki margarini,yumurtayı,yumurta akını ve sıvı yağı ekleyip ardından köpürmüş olan kuru mayalı sürtümüzü ilave edip azar azar ununu ekleyip yoğurmaya başlayalım unun yarısına gelince toz krem şantiyi,tuzu,kabartma tozunu ilave edip geri kalan unla birlikte güzelce yoğuralım.Yoğurma işlemi bittikten sonra kabın üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 1 saat kadar beklettikten sonra  hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak mermer üzerinde elimizle dairesel şekiller oluşturarak içine hazırlamış olduğumuz peynirli maydonozlu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyarak yuvarlayıp tepsiye dizelim üstüne yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susamını da ekledikten sonra 175 derece ısıtılmış fırında  kızarıncaya kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder