15 Mart 2013 Cuma

Pırasalı Krep

Pırasalı Krep

Krep İçin Malzemeler

2 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağına yakın un
1 çay kaşığı tuz

İç Malzeme

1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 adet rendelenmiş havuç
Yarım kğ doğranmış pırasa
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1.5 -2 su bardağı süt
Karabiber,tuz

Üzeri İçin

250 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı 

Krep malzemlerinin hepsi katıştırılır ve yanmaz tavaya 1er kepçe eklenerek önlü arkalı pişirilir.Ayrı bir yerde sıvıyağ, soğan ve rendelenmiş havuç kavrulup ardından doğranmış pırasalar eklenerek iç malzeme yumuşayıncaya kadar sotelenir.Başemel sos da  pişirilip iç malzemeye ilave edilir ve çok cıvık olmayacak şekilde suyunu çekene kadar pişirilir.İç malzeme soğuduktan sonra fırın tepsisi yağlanıp kreplerin içine iç malzeme eklenerek dikdörtgen şekilde katlanıp tepsiye dizilir.Her krebin üzerine bir yemek kaşığı süt dökülerek rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir ve 175 derece ısıltmış fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirilip sıcak servis yapılır.

AFİYET OLSUN.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder