Malzemeler
125 gr margarin yada tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1 yumurtanın akı üstüne)
3 çorba kaşığı yoğurt(karbonat içine eklenir)
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı Kadar un
İç Malzeme
2 adet rendelenmiş golden elma
1 çay bardağı kuru üzüm
6 adet kuru kayısı
6 adet kuru incir
2 çay kaşığı tarçın
Üstü İçin
Pekmez(her kuarbiyenin üzerine 1 tatlı kaşığı dökülecek)
Badem,fındık veya ceviz
Yapılışı
Kurabiye hamuru, yoğrulur burada püf noktası karbonat yoğurdun içine karıştırılarak kabartılır.İç malzeme olan olan elma rendelenenir içine kuru meyve ve tarçın eklenerek pişirilir soğuduktan sonra hamur poğaça ğibi yuvarlak olarak elle şekil verilir içine tatlı kaşığı iç malzeme koyularak yuvarlanır yumurta akına batırılarak istege göre üzerine badem, ceviz, fındık koyularak 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Piştikten sonra sıcakken her bir kurabiyenin üzerine 1 tatlı kaşığı pekmez dökülerek soğuk olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder