6-7 adet uzun boy patlıcan
Kızartmak için sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1-2 adet domates
1-2 adet yeşil biber
Kürdan
Köfte Malzemeleri
350 gr köftelik kıyma
1 büyük baş soğan rendesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Az miktarda su (yumuşak olması için)
Yapılışı
Patlıcanlar alacalı olarak soyulup bir miktar tuzlu suda bekletilir.Boyuna çok kalın yada çok ince olmamak şartıyla dilimlenir kızgın yağda hafifce kızartılıp, yağını çekmesi için peçete üzerine bırakılır.Ayrı bir yerde köfte malzemeleri yoğrulur. Malzemeleri yazarken az miktarda su yazmıştım köftenin kıvamı çok sert olmamalı ki pişerken sertleşmesin bu şekli biber,patlıcan ve kabak dolmalarında da yapıyorum.Hazırlamış olduğumuz köfte harcından yuvarlak köfteler yapılır. Patlıcanlardan iki dilim alıp üst üste çapraz şekline getirip ortalarına yapmış olduğumuz yuvarlak köfteyi oturtup bohça gibi katlayalım üzerine 1 dilim domates onun üzerinede taze yeşil biber ekleyip kürdanla sabitleyim.Daha sonra tepsiye dizip üzerine de salçalı su gezdirerek 175 derece fırında yarım saat kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN.
Arzu hn. dün misafirlerime iftar yemeği için yaptım, çok güzel oldu herkes çok beğendi islim kebabı tarifiniz için teşekkürler. Sevgilerimle...
YanıtlaSil