Fellah Köfte
Malzemeler
1 su bardağı ince köftelik bulgur
Yarım su bardağı irmik
2.5 yemek kaşığı un(kıvamına göre eklenebilir)1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,kimyon,karabiber
Sıcak su
Domates Sosu
4 adet orta boy domates
4 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz,pul biber
Üzeri için
Doğranmış maydonoz
Yapılışı
Bulguru 1 parmak geçecek kadar sıcak su ile ıslatıp kabın üzerini kapatın.10 dk. bekletin bu arada bulgur şişmiş ve yumuşamış olacak.Yumuşamış olan bulgurun üzerine irmik,yumurta,salça,un,tuz,karabiber ve kimyon eklendikten sonra iyice yoğurun ki pişerken dağılmasın.Bu sıra da genişçe bir tenceye bolca su koyun ve kaynamaya bırakın.Yoğurduğunuz hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın yassı yapıp ortasına parmağınızla bir çukur açın ve birbirine yapışmayacak şekilde bir tabağa dizin.Hazırladığınız köfteleri kaynayan suya teker teker atın.Köfteler suyun üstüne çıktığında pişmiş olacaktır.Servis tabağına önce yapmış olduğumuz domates sosundan bir miktar koyun sonra üzerine köfleri yerleştirin ve tekrar üzerine domates sosu ekleyin ve bolca doğranmış maydonozla süsleyin.isteğe göre sarımsaklı yoğurt da ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder