3 Nisan 2014 Perşembe

SİNİ KÖFTE

SİNİ KÖFTE
 
Malzemeler
 
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
5 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 avuç kadar un
Tuz,karabiber
 
İç Harcı
 
Yarım kg kıyma
Zeytinyağı
2 adet büyük boy soğan
Tuz,karabiber,pul biber
 
 
Salça Sosu
 
2 tatlı kaşığı biber salçası
1.5 su bardağı su
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber(sos pişirilmeyecek)
 
 
Yapılışı
 
2 su bardağı bulgurla 1 su bardağı sıcak su kapalı bir kapta 10 dk. dinlendirilir daha sonra haşlamış olduğumuz 5 adet patates ezilerek bulgura karıştırılıp tuz,karabiber,salça ve un ile  bir güzel yoğrulur.Hamur iki parçaya bölünür.Yarısı tepsinin en altına dönenir ortasına hazırlamış olduğumuz kıymalı harç yerleştirilir.En üstüne tekrar hamurun kalan yarısı eklendikten sonra(Hamur çok cıvık olmadığından en üstte yerleştirilen hamurları elinizle parça parça yerleştirebilirsiniz)hazırlamış olduğumuz sos üzerine kaşıkla döklür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dk. pişirilir.Ilıkken servis yapılır.
 
AFİYET OLSUN.
 

1 yorum: