2 Mayıs 2015 Cumartesi

Süt Dilimi

SÜT DİLİMİ

Malzemeler

2 yumurta
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao


Kreması

200 ml krema(1 paket)
1 paket kremşanti
2-3 damla limon
2 yemek kaşığı süt

Yapılışı

Hamur malzemeleri karıştırılır  yanmaz tava bir peçete yardmıyla yağlanır ve küçük kepçeler halinde tavaya dökülüp kepçenin arkasıyla daire şekli verilip önlü arkalı pişirilir ve soğumaya bırakılır.Ayrı bir yerde krema malzemeleri blenderden geçirilip buzdolabında 2-3 saat kadar soğutulur oldukça katı kıvamda olacaktır.Kakaolu hamurlarımızın şeklinde mutlaka yamukluklar olacaktır ben yuvarlak kurabiye kalıplarıyla kestim aynı şekli bardakla da yapabilirsiniz.İki parça arasına krema doldurup üstünü meyve yada çikolata ile süsleyebilirsiniz.Kremayı servisten kısa bir süre önce yaparsanız krema erimemiş olur.

AFİYET OLSUN.S

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder