2 Mayıs 2015 Cumartesi

Limonlu Cheescake

LİMONLU CHEESCAKE

Taban Malzemeleri

2 paket burçak bisküvi
50 gr tereyağ

Ara Kreması

400 gr labne pryniri
100 gr krem beyaz peynir
200 ml krema
1 adet limon suyu ve rendesi
3 adet yumurta(tek tek kırılıp kremaya karıştırılacak)
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un

Üst Limonlu Pelte

1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 adet limon suyu
1,5 tatlı kaşığı nişasta

Yapılışı

İlk olarak bisküviler rondodan geçirilir eritilmiş tereyağla  birlikte yoğrulup kalıbın en altına sıkıca döşenir ve 15-20 dk kadar buzdolabında bekletilir.Ara kremanın tüm malzemeleri karıştırılır sadece yumurta tek tek kırılıp yedirildikten sonra kıvam alıncaya kadar pişirilir ve ılındıktan sonra bisküvi tabanımızın üstüne dökülüp 170 derece fırında 45 dk. kadar pişirilir.Pişirme süresi fırından fırına değiştiği için  eğer üstü kızarıp içi pişmezse bu süre içerisinde üstünü alüminyum folyo ile kaplayabilirsiniz. Püf noktası olarak fırının içine 1 kase su koymalıyız ki kremamız çatlama yapmasın.Piştikten sonra en üstüne de ılınmış olan limonlu peltemizi döküp 1 gün buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder