26 Aralık 2012 Çarşamba

Peynirli Girit Kabağı

Peynirli Girit Kabağı

Malzemeler

1 kg girit kabağı
250 gr tulum peyniri
2 diş sarımsak
Yarım kg domates
150 gr rendelenmiş kaşar

Yapılışı

Girit kabaklarını soyup başlarını  kesip yıkadıktan sonra ikiye keselim ve içlerini biraz oyduktan sonra kabakların içine tulum peynirlerini bir kaşık yardımıyla dolduralım.Ayrı bir yerde zeytinyağında sarımsak ve domatesleri sote edelim.Peynirli kabakları bir tepsiye dizerek üzerine domatesli sarımsaklı sosu döküp ve 1 çay bardağı su ekleyerek fırında kızarana kadar pişirelim  pişmesine yakın rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilip eriyip kızardıktan sonra sıcak servis yapalım.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder