14 Aralık 2012 Cuma

Çiğ Börek


Çiğ Börek

Malzemeler

2.5 su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı kadar su
Tuz,


İç Malzeme


250 gr kıyma
1 adet soğan(rendelenmiş suyu sıkılmış)
2 adet doğranmış sivri biber
1 adet doğranmış kırmızı biber
1 adet domates rendesi
Maydonoz
Tuz,karabiber,pul biber


Yapılışı

Yoğurma kabının içine un ile tuzu karıştırın daha sonra yumurta,yoğurt ve sıvı yağı ekleyin.Azar azar suyu ekleyip yoğurmaya başlayın ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve yarım saat dinlenmesi için kenara alın.Diğer tarafta iç malzemeyi hazırlayın çiğ olarak hazırlanacak sağanın suyu mutlaka sıkılacak çünkü kıymayı karartur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgahta bir karış genişliğinde açın açtığınız hamurun içine iç malzemesi koyun iç malzeme biraz sulu olacak sıvı yağda önlü arkalı kızartın.Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. Nefis görünüyorlar. Eline sağlık. Yalnız biz yaparken harcına domates ve biber,hamuruna da yoğurt ve yumurta koymuyoruz. Öyle de güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  2. En kısa zamanda sizin tarifiniz gibi de deneyeceğim:)

    YanıtlaSil