20 Aralık 2012 Perşembe

Yayla Çorbası

Yayla Çorbası

Yarım kğ yoğurt
1 nescafe fincanı pirinç
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 avuç nane
Zeytinyağı 
Tereyağ







Yapılışı

Yoğurt,yumurta ve un çırpılır içine pirinçler ilave edilip kıvama gelinceye kadar oda sıcaklığında su eklenir ve ateşte tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırılır.Kaynayıpta pirinçleri pişince tuzu ve bol nanesi eklenip bir taşım daha pişirilir.Ayrı bir yerde kızgın tereyağına nane ilave edilip kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülüp karıştırılıp servis yapılır.

Not: Çorba piştikten sonra  servis yapılmaktadır aksi takdirde bekledikçe kalınlaşmaktadır.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder