Malzemeler
1 kg kayısı
1 kğ şeker
1 çay kaşığı tereyağ
Leblebi büyüklüğünde limon tuzu
Yapılışı
Derin bir tencereye ikiye bölünmüş şekerpare cinci kayısılar konur üzerine şeker ilave edlip akşamdan sabaha
bekletilir.Beklemiş olan kayısılar sulanacaktır.Tencere ocağa koyulup 1
çay kaşığı tereyağ eklenip kaynamaya başlayınca limon tuzu ilave edilip
15 dk. daha pişirilip ocağın altı kapatılır.Köpükler oluşmuşsa köpükleri
temizlenir.Pişen kayısı reçelini bir tepsiye döküp üzerini tülle örteriz
ve iki gün güneşde bekletiriz.En sağlıklısı güneşde bekletilmesidir.
Püf noktaları Reçel pişirilirken kesinlikle metal kaşık değdirilmeyecektir.Tereyağ koyulmasının sebebi reçeliniz köpürmeyecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder