26 Ocak 2013 Cumartesi

Fırında Alman Makarnası

Fırında Alman Makarnası

1 paket haşlanmış makarna
1 adet büyük baş soğan
1 adet büyük kapya taze kırmızı biber
200-250 gr mantar
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1.5 su bardağı lor ve rendelenmiş köy peyniri karışımı
1.5 su bardağı rendelenmiş gravyer peyniri
Zeytinyağı

Başamel Sos

1,5 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım paket krema
Karabiber,tuz 

Yapılışı

Tereyağlı ve tuzlu suda haşladığımız makarna bir kenarda bekletilir.Ben fırın makarnası ve çubuk makarna karışımından yaptım bu tür makarna ile yaparsanız dilimleyip tabaklara servis yaptığımızda parçalanmıyor.Ayrı bir yerde tavaya koyduğumuz zeytinyağında, küp küp doğradığımız soğan ve kapya kırmızı biber pembeleşene kadar kavrulur ardından mantarlarda eklenip suyunu salıp çekene kadar pişirilir tuzu ve karabiberi eklenir.Başamel sosumuz  için, tereyağla un kavrulur süt ve krema eklenir kıvam alıncaya kadar karıştılıp tuz ve karabiberi ekledikten sonra fırın tepsimizi yağlayıp haşlamış olduğumuz makarnanın yarısını fırın tepsisine muntazam olarak yayalım üstüne sotelediğimiz soğan ve mantar karışımı döküp rendelediğimiz lor ve köy peyniri karışımını ekledikten sonra makarnanın diğer yarısı ekleyerek en üstüne hazırlamış olduğumuz başamel sosunu dökelim ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirip en son rendelenmiş gravyer peynirimizi ekledikten sonra peynirler eriyene kadar bir miktar daha kızartıp sıcak olarak servis yapalım.

Not Klasik bir alman tarifidir.Makarna yerine erişte ile de hazırlayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN


1 yorum: