19 Şubat 2013 Salı

Beşamel Soslu Ispanaklı Krep

Beşamel Soslu Ispanaklı Krep


Krep İçin Malzemeler

2 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz







İç Malzeme

1 adet kuru soğan
1 kg ıspanak
1,5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
200 gr lor peyniri

Beşamel sos

1.5 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin

200 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı


Krep malzemelerinin hepsi  pütürlük kalmayacak şekilde el çırpıcı ile karıştırılır.20 cm lik krep tavasına birer kepçe koyularak muntazam olarak tavaya yayılır ve önlü arkalı pişirilir bu tariften 10 adet çıkmaktadır.Ayrı bir yerde zeytinyağında 1 adet kuru soğan kavrulur yıkayıp ince ince doğradığımız ıspanaklar eklenip tuzu,karabiberi ve pul biberi de ilave edilerek sotelenir.Soğuduktan sonra suyunu salmış olan ıspanak süzülerek başka bir kaba alınır ve lor peyniriyle karıştırılır.Fırın tepsimiz çok az yağlanır, önceden pişirmiş olduğumuz kreplerin ortasına yeteri kadar iç malzeme eklenip rulo yapılır ve bu şekilde tepsiye dizilir.Üzerine beşamel sosu yapılıp bir kepçe yardımıyla kreplerin üzerine dökülür.Önceden ısıtmış olduğıumuz 175 derce fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir ve tepsi fırından çıkarılarak rendelemiş olduğumuz kaşar peyniri serpiştilir.Kaşar peynirleri kızarıncaya kadar pişirilip ılık olarak servis yapılır.

AFİYET OLSUN.

1 yorum: