Kremalı Mantar Soslu Makarna
Malzemeler
500 gr haşlanmış makarna
500 gr mantar
1 adet büyük baş soğan
3 diş sarımsak
1 paket krema
15 yaprak kadar taze fesleğen
Tuz,Karabiber
Erzincan tulum peyniri
Yapılışı
Tencereye tereyağ ve zeytinyağ karışımı eklenip küp küp doğradığımız soğan ve sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavrulur.Ayrı bir yerde doğramış olduğumuz taze kültür mantarları soğanlarn üzerine ilave edilip suyunu salıp yumuşayıncaya kadar pişirilir.Eğer mantarların renginin koyu renkde olamasını istiyorsak önce mantarları kızgın ateşte soteleyip daha sonra soğan ve sarımsaklarını ilave edebilirsiniz.Sotelediğimiz mantarın tuzu ve karabiberi ilave edildikten sonra kreması eklenip bir taşım daha kaynatılıp ocağın altı söndürülür.Pişirdiğimiz malzemeler ikiye bölünür yarısı blenderdan geçirip püre haline getilir ve diğer yarısı yani doğranrnamış şekilde olan mantarlar pürenin içine karıştırıp fesleğen yaprakları ilave edililip sosu tamamlanır.Servis için tabağımıza yeteri kadar haşlanmış makarna koyup üzerine bol miktarda mantar sosumuzu ilave ettikten sonra en üstüne Erzincan tulum peynirimizden bolca serpiştirip sıcak olarak servis yaparız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder