3 Şubat 2013 Pazar

Limonlu Turta

Limonlu Turta

Malzemeler

250 gr oda sıcaklığında margarin
2 yumurta
150 gr pudra şekeri
3 yemek kaşığı fındık unu
500 gr un 
1 paket vanilya




 
Krema

3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 paket krema
3 adet limon suyu ve rendesi
Aldığı kadar şeker
Aldığı kadar pirinç unu
1 paket vanilya

Yapılışı


Turta hamuru yoğrulur ve buzdolabında kapalı bir kase içinde yarım saat dinlendirildikten sonra 2 cm kalınlığında açılıp  yağlanmış turta kalıblarına yerleştirilir ve  bir çatal yardımıyla tabanlarına delikler açılıp önceden ısıtılmış olan  175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.Ayrı bir yerde krema malzemeleri hazırlanır şeker ve pirinç unu oranını belirtmedim çünkü bende göz kararı yaptım ekşi tadda bir krema olduğu için şekerini kendi damak tadınıza göre ayarlarlarsınıziyi olur  pirinç unu içinde aynı şeyi söylemek gerekir koyu bir kıvam olmasında yarar var kremanın tüm malzemeleri hazırlanıp krema katılaştıktan sonra el blenderı ile pürüzsüz kıvama getirilip ikiside ılık olacak şekilde turta kalıblarına yerleştirilir.İsteğe göre üzerin limon rendesi yada limon dilimleri ile süslenip soğuduktan sonra servis yapılır.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder