4 Şubat 2013 Pazartesi

Patates Püresinde Yufkada Köfte

Patates Püresinde Yufkada Köfte

Köfte İçin Malzemeler

2 adet yufka
300 gr kıyma
1 yumurta
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 dilim bayatlamış ekmek
10-15 dal maydonoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,kimyon




Püre İçin Malzemeler

500 gr patates
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz,Karabiber

Süslemesi İçin Malzemeler

Sade yoğurt
Sarımsaklı domates sosu
İnce Kıyılmış Maydonoz

Yufkalı Köfteyi Pişirirken Üstüne

1 adet yumurta sarısı
Susam 

Yapılışı

İlk olarak köfte yoğrulur ve dinlenmesi için buzdolabında 20-25 dk bekletilir.Yoğurduğumuz köfte ikiye ayrılır her bir parça bir yufkaya sarılacak şekilde olmalıdır.Yufka tezgaha serilir yufkanın size bakan yuvarlak tarafı 10 cm kadar içe katlanıp köfte malzemesi yatay olarak yufkanın ortasına 20 cm uzunluğunda 9-10 cm genişliğinde  döşenir döşediğiniz malzeme dikdörtgen şeklinde olmalıdır yufkanın yandaki yuvarlak kenarlarıda içe doğru katlanarak rulo yapılır diğer yufkada aynı şekilde yapılılarak üzerine 1 yumurta sırısı ve bolca susam dökülerek yağlı kağıda yerleştirilir ve önceden ısıtmış olduğumuz 175 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Ayrı bir yerde malzemeye göre patates püresi yapılır.Domates sosunu yaparken domates püresi, biber salçası,domates salçası,sarımsak tuz ve karabiber kullandım.Sunum yaparken tabağın en altına patates püresi döşenir üzerine köfteli yufkadan 3-4 cm kalınlığında dilimler kesilerek istenilen adet kadar yerleştilip sırasıyla yoğurt, domates sosu ve ince kıyılmış maydonozla süslenir.

AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder