3 Mayıs 2015 Pazar

Çikolatalı Truff

ÇİKOLATALI TRUFF

Malzemeler

2 paket hazır kakaolu baton kek
150 ml krema
150 gr çikolata

Üstü İçin

200 gr bitter çikolata



Yapılışı

Kakaolu kekler un gibi ufalanırAyrı bir tencerede krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır içine çikolatalar eklenip eridikten sonra ufalanan keklere eklenerek yoğrulur.Biraz buzdolabında beklettikten sonra top şekilleri verilir.Eğer çubuklu yapmak isterseniz püf noktası olarak üstü için benmari erittiğimiz çikolatayı önce çubuklara batırılıp sonra  toplara batırarak buzdolabında 10 dk.donması beklenir.Son olarak da benmeari usulü erittiğimiz çikolataya toplar batırılarak yağlı kağıt üzerinde buzdolabında soğumaya bırakılır.İsteğe göre üzerine gıda boyası ile toz şekeri karıştırarak serpiştirebilirsiniz yada sadece kakao,ceviz,fındık,hindistan cevizi ve renkli şekerlere bulayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

1 yorum: